Moni, niin moni ihminen on kertonut tuulihattujen teon olevan mahdoton tehtävä, joten tartuin siihen haasteeseen. Ja mitä vielä! Nehän valmistuvat melko helposti, kun vaan noudattaa ohjetta melko tarkkaan :) Suolaisen ystävä tein näihin lohitäytettä, ja tarjosin Sussulle joka tuli lomalla kylään :)

Vähän isoja vaan tuppaa tulemaan, kun en osaa laittaa pellille tarpeeksi pieniä palloja. Tuntuvat siinä vaiheessa liian pieniltä :)

Tässä vielä ohje:

100g voita tai margariinia

2dl vettä

2dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

Mittaa kattilaan voi sekä vesi, kuumenna niin että alkavat kiehua. Lisää kaikki 2dl jauhoja kerralla vesi-rasvaseokseen ja sekota vimmatusti niin kauan, että taikinasta tulee kiinteä "pallo" ja se lakkaa ottamasta reunoihin kiinni. Kaada esim. toiseen kulhoon jäähtymään.

Vatkaa munat joukkoon yksitellen sähkövatkaimella. Vatkaa kovalla voimalla, äläkä pelästy vaikka taikina alkaa nousta vatkaimia ylös kohti konetta :D

Pursota tai laita kahdella lusikalla taikinasta nokareita pellille. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Uunin luukkua ei saa avata paistamisen alkuvaiheessa - itse en ole uskaltanut avata luukkua ennen kuin tuulihatut ovat valmiita :D

Halkaise jäähtyneenä ja täytä makealla tai suolaisella täytteellä.