Osallistuin Stocmannin järjestämään kakkukilpailuun "juustokakuilla". Latoin menemään kaksi reseptiä, aika erilaiset keskenään.

Tämä ensimmäinen on Suklaa-sitruunakakku, jossa on pohjana ja päällisenä suklaakakkupohja (vajaa sentin ohut) ja sisällä on kahta moussea, suklaata ja sitruunaa. Tämän kakun tekeminen kestää jonkin aikaa ja siinä tarvitaan monta kulhoa ja vaikeita on useita, mutta lopputulos palkitsee :) Kakun rakenne on alhaalta ylöspäin seuraava: suklaakakkupohja, suklaamousse, sitruunamousse, suklaamousse, suklaakakkupohja ja pinnalla suklaakuorrute :D

Tällainen oli lopputulos:

 

Sitten tämä toinen väsäys on kinuski-päärynäkakku, johon hain vähän yksinkertaisempaa kuviointia. Kakun tekeminen alkaa kinuskin keittämisellä, jonka aikana tehdään päärynämousse. Tässä kakussa on keksipohja vaaleista täytekekseistä+voista, voin voi korvata myös marmeladilla tai piltti-soseella. Päärynämousse jaetaan kahteen kulhoon ja toiseen sulatetaan liivatetta, kun tämä osa on hyytynyt hieman, niin päälle voi varovasti lusikoida kinuskin (jossa niin ikään liivatetta). Tätä taas hyydytetään välillä, ja lopuksi vielä päärynämoussen loppu kinuskin päälle hyytymään.

Kakun koristelu on tehty valmiilla toffeevanukkaalla, olisko tämä ollut Jacky makupala tai vastaava? Tämä siksi, että kun kakku ympäriltä hyytyy kiinteäksi ja koristeet jäävät "juoksevaksi", mattapintaisesta kakusta erottuvat kiiltävät koristeet :) Ehkä ne eivät kuvissa niin erotu, mutta näin käy kuitenkin :)

Tässä vielä kuvia: